L

Stichting Hulphond

Lukas Sipkema
van totaal € 5.000 (0%)

Wij zijn Marthijn, Lukas, Pim, Kiki en Inge. Voor onze opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden hebben wij de opdracht gekregen om geld in te zamelen voor een stichting. Nu hebben wij gekozen voor Stichting Hulphond.

Stichting Hulphond heeft al ruim 40 jaar ervaring in het helpen van mensen met een beperking door gebruik te maken van honden. De honden worden zo breed mogelijk opgeleid om zoveel mogelijk mensen te helpen, de trainers van Stichting Hulphond trainen de honden op wel 70 verschillende vaardigheden. Hierdoor heeft Hulphond Nederland voor iedereen de juiste hulphond!

Sinds 2012 helpt Hulphond Nederland vanuit inmiddels twaalf locaties in Nederland zo’n 700 jongeren per jaar. De ervaren en gekwalificeerde therapeuten zetten dagelijks Therapie-hulphonden in voor kinderen en jongeren met gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Het gaat dan bijvoorbeeld om autismespectrumstoornissen, adhd, hechtingsproblematiek, pestproblematiek en licht verstandelijke beperkingen. Tijdens therapiesessies werken therapeuten samen met de hulphonden en de cliënt aan meer zelfvertrouwen en een versterkt zelfbeeld.

In 2018 is de systemische, ervaringsgerichte methodiek (SEM) voor volwassenen met psychotrauma en stressorgerelateerde problematiek ontwikkeld. Deze therapie op maat richt zich op het herstel van de verbinding tussen hoofd en lichaam, om vervolgens te werken richting autonomie en zelfregulatie. Deze therapievorm is geschikt voor mensen die baat hebben bij een ervaringsgerichte aanpak of waarbij ondersteuning in de reguliere behandeling wenselijk is.

Voor onze opdracht hebben we een inzamelingsdoel opgesteld en dat staat momenteel op €5000. Hiermee kan Stichting Hulphond 2 puppy’s opleiden, dit kost namelijk €2500 per puppy. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we meer dan €5000 kunnen inzamelen! Want dan kunnen we nog meer mensen helpen met een hulphond!

Alvast bedankt voor uw donatie!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer