Hoe start ik een actie?

Yes! Je bent nog een paar kleine stappen verwijderd tot het starten van jouw eigen actie om geld op te halen voor Hulphond Nederland. Op deze pagina leggen we uit hoe je jouw actie start en wat de stappen zijn. Zo kun jij daarna direct aan de slag!

Twee soorten acties

Je kunt via ons actieplatform twee soorten acties aanmaken: een eigen actie, of je aansluiten bij een grote actie van Hulphond Nederland. Als je zelf een idee hebt om geld voor ons in te zamelen, klik je op ‘Kom in actie!’. Als je je wilt aansluiten bij bijvoorbeeld de Week van de Schooiers of The Big Walk, kies je dat evenenement.

Jouw actiepagina aanmaken

Om jouw actiepagina aan te maken, hebben wij wat gegevens van je nodig. Zo wordt jouw eigen pagina goed gevuld weergegeven. Dit duurt maar een paar minuten!

We vragen bijvoorbeeld om jouw naam en e-mail, maar ook een korte motivatie. Dat stukje tekst is zichtbaar op jouw actiepagina voor anderen. Vertel hier kort wat jouw actie inhoudt.

Voeg een leuke profielfoto toe van jou zelf of bijvoorbeeld van je hond. Uiteindelijk stel je ook een doelbedrag in wat je graag zou willen ophalen. Daarnaast kun je aan het eind al zelf een bedrag aan jouw actie toevoegen: als je bijvoorbeeld al geld hebt opgehaald en dat aan ons wilt doneren.

Alle stappen doorlopen? Dan staat jouw actiepagina meteen klaar! Je kunt de actiepagina verder aanvullen met leuke foto’s en een stukje tekst.

Jouw actiepagina delen met anderen

Wanneer jouw actiepagina online staat, wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen het zien. Je kunt de pagina daarom eenvoudig delen met een linkje. Stuur het naar vrienden en familie op WhatsApp en plaats het op Facebook voor meer aandacht. Zo kunnen anderen makkelijk de actie bekijken en kiezen of ze een zelfgekozen bedrag willen doneren.

Daarnaast kun je jouw actie ook terug vinden op de pagina ‘Alle acties’.

Heb je een vraag? Laat het ons weten!

Wil je graag een eigen actie aanmaken, maar lukt het niet helemaal? Of heb je een andere vraag over jouw actiepagina? Neem dan contact met ons op via actie@hulphond.nl